Tuesday, February 27, 2007

Kuutosia Tuumaisia

Kokeilin tehdä kuuden sarjan inchie kortteja. Nämä yllä olevat syntyivät tänään kun molemmat pojat nukkuivat pitkät päikkärit! harvinaista että nukkuvat samaanaikaan, kun esikoinen nukkuu ehkä kerran vko:ssa ja nuorempi on semmoinen pätkänukkuja ettei ehdi mitään tekemään hänen uniensa aikana :)
Nämä tein jo eilen illalla. Hauskoja, pakko oli siirrellä noita alaosia myös: poliisille apinan jalat ;) ja sitä rataa...
Luin Sarin mietteitä ATC askartelusta ja kieltämättä pisti itseänikin mietityttämään. Olen niin keltanokka näissä asioissa että tästähän ei voi muuta kun alkaa kehittää sitä itteensä vaan.
Kehittävää palautetta otetaan vastaan, näen että tällä blogillani on 16 tilaajaa blogilistalla että kyllä tätä varmaan joku joskus vilasee :) Ei niin moni kun esikoisblogiani, mutta onhan tuo 16:kin parempi kun nolla.

9 comments:

Sandy said...

Hei, mistä olet saanut nuo sikarietiketit? Minullahan on noilla kuvilla leimasimia myytävänä. :)

Nuo yläosa-alaosa-jutut ovat hauskoja! :D

vikke* said...

Olen tuolta stampsmithin sivuilta kopsannut, pienentänyt ja itse tulostanut.

Kai näin voi tehdä omaksi ilokseen, omaan tarkoitukseen. Näitä korttejahan mä en ole edes vaihtanut, ovat mulla kansiossani.

Olen miettinyt paljon sitä, missä menee raja. Voiko lehdestä suoraan leikata kuvaa ja käyttää jonkun toisen ottamaa kuvaa askartelussa? Voiko netistä tulostaa kuvan? Voiko skannata jostain tms.

Vaihtoihin olen käyttänyt ostamiani kuvia (kiilto-tai kollaasiarkkeja) vain yhteen atc korttiin (kotieläimet) olen kuvat leikannut lehdestä. ja yhteen atc korttiin (villieläin) käyttänyt Eestiläisen taiteilijan, Navitrollan eläintä.

Mut siis juu, menipäs selittelyksi.

Sandy said...

Itse yrittäjänä ajattelen, että koska myyn tarvikkeita myös ihan omaksi iloksi tapahtuvaan askarteluun, niin sellaiseenkin käyttöön myymäni tuotteet pitäisi ostaa. Eli myytävän tuotteen kopiointi maksutta omaan käyttöön ei mielestäni ole yrittäjää kohtaan reilua. Varmaan ihan ymmärrettävää, kun koittaa pitää putiikkia pystyssä. :)

vikke* said...

Anteeksi SANDY jos olen toiminnallani loukannut sinua yrittäjänä.
Vaikka olen liikkeestäsi tilannut ja paljon sivuillasi käynyt, en ole huomannut sinulla ko. leimasimia olevan myynnissä. Törmäsin sivustoon kun hain googlella joillain hakusanoilla kuvia ajatellen askartelua.

Olen mielestäni ostanut paljon materiaaleja ja tykkään niitä kerätä.
Nyt olen myös kuullut muilta askartelijoilta ettei kannata ostaa kun saa niin paljon kopioitua, tulostettua, skannattua yms. Ehkä sorruin tästä syystä kokeilemaan myös itse tulostaa sopivia kuvia.

Otan tästä opikseni ja pyrin käyttämään tästä lähtien vain ja ainoastaan ostettuja materiaaleja :)
Joitan kortteja olen nyt jo tehnyt erääseen suurempaan vaihtoon ja niissä olen kyllä käyttänyt skannattuja ja lehdistä leikattuja materiaaleja, joten ne vielä menköön.

Mulla on oikeasti nyt syyllinen olo ja ehkä hyvä minulle niin.

Korjaan tapani!

Lotta said...

Eikös lehdistä leikatut kuvat ole kuitenkin ihan laillisia?

Sandy said...

En minä itseeni ottanut, enkä niinkään itseäni ja omaa kauppaani ajatellut kuin ihan yleistä periaatetta, joka tietysti vaikuttaa yrittäjänä minuunkin. Omalla mielipiteelläni pidän kaikkien yrittäjien puolia. Mukavia askartelutarvikekauppojahan on vain niin kauan kuin niillä on riittävästi myyntiä. :)

Netissä on toki paljon sivustoja, joista voi ihan luvallisesti tulostaa ilmaisia askartelumateriaaleja.

Sikarietikettileimasimet löytyvät Hiekkaoliivista valokuvaleimasimista.

Lotta, on. :)

vikke* said...

Kävin katomassa nyt Hiekkaoliivin leimasiamia tuolta kohdalta ja totta - samoja leimasimia sulla tosiaan on myynnissä!
Noista käyttämistäni kuvista sulta löytyi 5 (!).

Sinänsä hassu sattuma että mulla oli a4 arkki täynnä kuvia ja osasinkin just nuo leikata :o

Tässä kohdin ei varmastikkaan auta selittely, että kuvia en kopsannut sinun sivuiltasi. Mutta näin on.
Ymmärrän sinua kuitenkin yrittäjänä ja aion tuhota nuo korttini ja tilata sinulta käyttämäni leimasimet, ne 5 mitkä sulta löytyy.

Tuo mitä tarkoitin "omaksi ilokseni" tekemisellä, niin sitä ajoin takaa että en esim. vaihtoon tehnyt tai muulla tavoin hyötynyt itse näillä korteilla mitään. Tarkoitukseni oli vain kokeilla pienen pientä askartelua ja leikata pikkuisia kuvia ennenkuin alan tekemään varsinaiseen vaihtoon kortteja.

Mutta ei selitellä nyt tän enempää :)

Sandy said...

Älä nyt sentään tuohoa noita hienoja kortteja, kun olet ne jo tehnyt! :)

Ei sillä minulle ole niinkään väliä, mistä niitä kopioi, jos ne ovat myytäviä tuotteita. Minulta, kaveriltani (tunnen Stampsmithin omistajan) vai joltain muulta yrittäjältä.

Ymmärrän, mitä tarkoitit tuolla omaksi iloksi tekemisellä. Oma mielipiteeni vain on se, että myytävän tuotteen kopiointi ilmaiseksi omaan käyttöön ei ole reilua silloinkaan.

Mutta tämä tästä. :) Kiitos, että otit mielipiteeni vastaan noin hienosti ja rakentavasti!

Anonymous said...

Kyllä omaan käyttöön saa monia kuvia netistä käyttää. Vaikka se ei välttämättä myyjästä reilulta tunnukaan.