Friday, January 24, 2014

Askarteluvuoren atc haaste # 13



Tällä kertaa teimme 2 korttia, joista toinen oli Skinny kokoinen ja toinen atc-kortti

SKINNY kortin aiheena oli SIRKUS!

Tausta on muropaketin pahvia, jossa on valmiina tuo leijona. Kulutin taustaa ja kokosin leijonan ympärille muuta materiaalia ja tarinan tynkää sirkustaiteilijoista.

ATC kortissa piti olla liikkuva osa!



Tämä alennustilassa rypevä "lady" on tehnyt itselleen häkin jonka taakse voi piiloutua. Tarvittaessa pystyy katsomaan maailmaa myös ilman kaltereita. Liekkö alennustila askartelujen suhteen...ideat vähissä? Rangerin teppi näkyy taustalla :)

Vaihdossa sain upeat kortit Siskolta!

Tuesday, January 14, 2014

ATC haasteita otettu vastaan

Tein viikonloppuna kortteja erinäisiin atc haasteisiin. Tässä kaksi, toisiaan täydentävää korttia....jotka kumpainenkin tehty eri haasteisiin.

Silpputehtaan laajennusosan TJK-haasteeseen tein haaste # 3 tämän kortin. Olen niin tykästynyt näihin leikkaamiini stanssikuviin, että joutaa kyllä korttiin yksi sun toinenkin niistä :) Korttiin joutaa myös vanhat kirjat jotka ovat muutoinkin jo puoliksi silputtu...ja joutaa siihen korttiin välillä piirtääkkin jotain, nyt piirtelin maalitussilla koivuja...



Pitsiä ja Puuteria blogin käynnissä olevan atc haasteen #2 teemana on "mies". Tässä korttini:

Miehen sateenvarjo liikkuu, joten sen voi ottaa tekstin tieltä pois. Tässä skannasin vain yhdessä asennossa...ja näköjään skannausjälki ei ole mitenkään kovin hyvä...mutta tällä mennään.

Sunday, January 12, 2014

TJK # 1 ja # 2

Silpputehtaan laajennusosa on käynnistänyt tämän koko vuoden mittaisen TJK haasteen. TJK tarkoittaa "Tämä joutaa korttiin" ja on jatkumoa Half Way Storagen edellisiin EMM ja TTM -haasteisiin. Eilen oli ahkera ja sain tehtyä kaksi ensimmäistä korttia tähän TJM-haasteeseen:

# 1 korttini: "Tauko"
Tässä käytetty pohjana pakkauspahvia, joka oli jo punainen. Label on irroitettu lasten farkuista ja tuo naru kuuluu labeliin. Kuvan olen saanut vaihtarina askartelutarvikkeista ja sydän on erään stanssin "roskapala" eli sisus eräästä ääriviivaisesta sydän kuvasta. Naru löytyi pätkänä silppulaatikostani. Rahaa tämän kortin tarpeisiin ei ole siis käytetty lainkaan. Tekstitkin löytyi yhdestä kirjansivusta joka joskus saatu atc vaihdon mukana.


# 2 korttini: "Mr. Badger"
Tässä olen käyttänyt hyödyksi jo aiemmin pohjustamani korttipohjan. siihen embossattu rataskuvio. Ukon pää on omalta kollaasiarkiltani (skannattu omista valokuvista) ja puhelimen osat leikattu sisustuslehdestä. Lisäksi korttiin on kierrätetty juomatölkin klipsu, kellon osia (oma lapsuuden aikainen rannekelloni, kellotaulun kupu tyypin naamalla...), klemmarit, veitsi ja avain askartelulaatikosta kaivettu... eli varta vasten tähänkään korttiin ei ole käytetty rajaa lainkaan.


Kopioitu teksti vielä Silpputehtaan sivuilta: TJK = Tämä Joutaa Korttiin! Nyt siis käy kaikki joutilas, ideana kuitenkin on, että kierrätystä harjoitetaan edelleen. Vuoden jokaisena viikkona on tarkoitus tehdä kortti. Joka viikko ei suinkaan ole pakko osallistua.

Saturday, January 11, 2014

Täti Punaisen ATC tarvike- kierto kuori

Osallistuin Täti Punaisen haasteeseen ekan kerran. Tämä haaste voimassa siis koko vuoden.Ideana tehdä atc kortti tarvikekuoren sisällöstä ja laittaa kuoreen saman verran tarvikkeita takaisin. Kortti lähetetään hänelle, keneltä kuori on tullut ja itse saa kortin häneltä jolle kuoren lähettää.

Tälläisen kortin sain aikaiseksi matskuista:


En pystynyt korttiani skannaamaan tuon paksuhkon Timpan "muovipanelin" takia....mutta tässä kameralla kuvattuna. Näissä tarvikekuori vaihtokorteissa on todellakin haastetta.Useinkaan tarvikkeet eivät ole "oman näköisiä" ja niitä joutuu toden teolla miettimään. Onneksi tässä kuoressa oli mukana myös kirjan sivua...niin sain tarinaa myös mukaan...ettei eletä pelkän kuvan varassa :)

Friday, January 3, 2014

Askarteluvuoren ATC haaste #12



Viimeinen haaste vuodelle 2013 kuului seuraavasti:

Tehtiin ATC kortti jossa täytyy esiintyä mies. Sekä puolikas atc kortti jossa pitää olla jokin eläin.

Omat korttini ovat tässä:

Varmasti ajatuksia herättävä...hieman surullinen kortti, mutta tässä nyt ainakin esiintyy mies. Itse huomaan että vain harvoin tulee käytettyä miehen kuvaa missään kortissa...eli tämä oli itsellenikin haaste.


Puolikkaaseen ATC korttiin leikkasin linnun ja häkin Timpan stansseilla. Stanssit oli vähän niinkuin joululahjaksi itselleni :)


Ja tässä näkymä häkin taakse:


Haaste ei ihan putkeen mennyt. Yhden ihmisen kortit hävisivät postiin :( Kaiken järjen mukaan niiden pitäisi olla jo perillä minulla mutta ei ole. Tämän ikävän tapauksen vuoksi jätin itseni arvonnasta pois, joten en saanut tällä kertaa kortteja itselleni tästä haasteesta mutta halusin vielä muistaa kaikkia osallistujia...joten vuoden viimeisen haasteen kunniaksi innostuin vielä tekemään kaikille osallistujille ATC kortit. Korttisarja on yksinkertaisesti "perhoskortit" ja tuossa tohinassa kun pakkasin kunkin kirjekuoria, nämä jäi numeroimatta ja nimeämättä. Kääntöpuolella oli vain uuden vuoden toivotus :) Korteissa taustat on kierrätys pahvia jotka olen itse värjännyt misteillä. Perhoset ovat valokopioita kiiltokuva-arkista ja olen perhoset itse värjännyt leimasinmusteilla. Ihmisten päät ovat omista valokuvistani skannattu.